1. dan, 25. 8. 2022: Tehtanje kovčkov, let in prihod na Madagaskar

Naše priprave so se približale koncu in napočil je čas, da se odpravimo na Madagaskar. Vso opremo in orodje, ki smo ga nabrali v Sloveniji, pa vsa zdravila in razne drobnarije je bilo treba razporediti tako, da noben kos prtljage ne bo presegal 23 kg, tako da smo se začeli igrati 4-dimenzionalni tetris. Vsi kovčki so namreč morali biti polni, da se orodje med premetavanjem po letališčih ne bi poškodovalo in hkrati dovolj lahki, da niso presegli omejitev letalske družbe. 


Po skupni maši, kjer smo se poslovili od svojih družin, smo se odpeljali v Benetke, kjer smo žalostni ugotovili, da med spada med tekočine, ki jih ni dovoljeno nesti na letalo in s težkim srcem spremljali, kako so ga letališki delavci vrgli v smeti. 



V Antananarivu smo pristali malo po enajsti in čeprav smo tudi vse postopke na letališču prestali “brez posebnosti”, je trajalo še skoraj tri ure, da smo se z našim gostiteljem, misijonarjem Janezom Krmeljem naposled srečali. Na vizo smo čakali dobro uro in ko smo bili že prepričani, da se bodo na prevzemu prtljage vrteli bolj ali manj samo še naši kovčki, smo ugotovili, da se prevzem prtljage sploh še ni začel, čeprav je v tistem času pristal samo naš let. Na Madagaskarju čas teče drugače, bistveno bolj počasi kot pri nas in ko si tu, enostavno moraš počakati.


Naši kovčki so morali še skozi carino, kjer pa so vse preglede sicer “sumljive” tehnične opreme povsem opustili, ko smo jim povedali, da je to oprema za misijon Akamasoa očeta Pedra Opeke. Na letališču so se na nas takoj nalepili domači oportunisti, ki so skušali zaslužiti s tem, da bi nam pomagali pri prenosu prtljage, a jih je Janez hitro odgnal, saj je hitro postalo jasno, da jih zanima predvsem hiter zaslužek od naivnih turistov.


Po nočni vožnji skozi Antananarivo smo v hišo za goste v Akamasoi prispeli malo po drugi uri zjutraj. Skupaj smo še povečerjali domače dobrote, ki smo jih prinesli iz Slovenije in razkužili prebavni trakt z domačim žganjem, preden smo se naposled odpravili na težko pričakovani počitek.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

2. dan, 26. 8. 2022: Nakupovanje po Antananarivu in prvo srečanje s Pedrom Opeko

4. dan, 28. 8. 2022, Maša pri Pedru Opeki